+36 30 964-2545 groszevadr@gmail.com

Ízületi folyadékpótlás térdízületi porckopásnál

Amennyiben kezelőorvosa térdízületi porckopást (artrozist) állapított meg, az azt jelenti, hogy ízületeinek porcfelszíne megkopott, az ízület mozgása fájdalmassá vált, gyulladás alakult ki. A gyulladás miatt a porc állomány pusztul, az ízület mozgásterjedelme csökken.

Térdízület kopása
Térdízület kopása

A mozgás javítása, a fájdalom csökkentése, a gyulladás elkerülése, a porc további kopásának megakadályozása érdekében lehetőség van egy bizonyos „kenőanyag”, a HIALURONSAV bevitelére az ízületbe (hasonlóan a vállízülethez).

A hialuronsav természetes anyag, amely az emberi szervezetben, több szövetben is megtalálható. Az ízületben a hialuronsav „csúszóképességet” biztosít.

A hialuronsav bevitelével az ízületbe lehetőség van arra, hogy serkentsük a porcsejtek működését, megakadályozzuk, hogy a csont elveszítse porcborítását.

A hialuronsav injekció beadása az ízületbe nem okoz fájdalmat, a szúrástól eltekintve. Az injekciót hetente egyszer, 3 vagy 5 alkalommal kell az érintett ízületbe beadni, a beteg ezzel jó pár hónapra megszabadul a fájdalomtól.

Az injekció beadása ambulanter történik, pár órás kímélettől eltekintve a mindennapi tevékenységek folytathatók. A kímélet nem jelent fekvést vagy teljes nyugalmat.

Mostanáig a hialuronsav beadását sok betegnél alkalmaztam igen jó eredménnyel!