+36 30 964-2545 groszevadr@gmail.com

A mai korban, a modern világban elképzelhetetlen az élet számítógép nélkül. Bárhova megyünk, szinte bármit teszünk, valamilyen módon kapcsolatba kerülünk egy számítógéppel.

Ezek a folyamatosan fejlődő masinák nagyon sok mindenre képesek saját maguktól is, azonban csak abban az esetben, ha az EMBER ott áll a háttérben.

Nem is olyan ritkán pedig, nem csak a háttérben, hanem közvetlenül a gépek előtt, azokat vezérelve kell, hogy irányítsa a számítógépeket.

Ennek triviális módja pedig az, hogy ujjai és a billentyűzet segítségével naponta több órán keresztül, adja a parancsokat a „gépembereknek”.

Ez pedig akaratlanul is szerepet játszott és játszik abban, hogy új mozgásszervi betegségek jelenjenek meg. Azok, melyek kiváltó okai között első helyen a számítógép használata szerepel. Ezek között is kiemelt szerepet kap az egyes újjak kopásos megbetegedése, az úgynevezett ARTHROSIS.

Bár sokak szemében, mosolyra is okot adhat, ha valaki egy „ujjacskája” fájdalma miatt keresi fel szakorvosát, azok számára akiket szerencsére még nem ért utol ez a baj, fel sem fogható, milyen nagyfokú fájdalmat képes okozni.

Abban az esetben pedig, ha a páciens a fenti tünet érzékelése esetén sem keresi fel szakorvosát, arra vár, hogy mindez magától szűnjön meg, gyakran olyan mértékű panaszai alakulhatnak aki, ami a mindennapi életvitelében akadályozza.

Miért?

Az ízületek fájdalommentes működéséhez ízületi folyadékra van szükség. A kopásos ízületi rendellenesség esetén az ízületi folyadék mennyisége jelentősen csökken, nő az ízületi porc kopása, fájdalom jelentkezik, fokozott mozgáskorlátozottsággal.

Mit lehet tenni?

Természetesen az orvostudomány sem tétlenkedett. Ahogy megjelentek az első panaszosok, elismert vegyészek és kutatóorvosok ezrei kezdték el a munkát annak érdekében, hogy egy könnyen alkalmazható és hatékony orvosságot fejlesszenek ki. Ez sikerült.

Mára, több olyan készítmény is az orvosok rendelkezésére áll, amelyek hozzáértő beadásával a panasz gyakorlatilag megszüntethető úgy, hogy a páciens továbbra is képes a munkáját megfelelő módon ellátni.